Familie Verdel draagt steentje bij

Startsein van de bouw gegeven!

Op vrijdagmiddag 11 maart heeft de officiële start van de bouw én de sloop plaatsgevonden. Dit feestelijke moment werd uiteraard gevierd in De School. Na ontvangst in de aula van de ongeveer 150 genodigden, waaronder betrokkenen, medewerkers, buren en familie, vond buiten het officiële moment plaats. Daar volgde korte toespraken van eigenaar Barry Verdel en wethouder Petra van der Wereld. Vervolgens namen de vier kinderen van Heidi en Barry Verdel de boormachines in handen om symbolisch de eerste stenen te verwijderen van de gymzaal. Daarna nam de vader van Barry plaats in de kraan. Hij nam vakkundig de eerste ‘hap’ uit het gebouw. Om dit te vieren vond aansluitend een gezellige borrel plaats. 

Speech Barry

In de speech voorafgaand aan het officiële moment blikte Barry terug op het gehele proces van afgelopen jaar. Van het ontstane idee tot de realisatie van de plannen. De sloop en start bouw is wéér een stapje dichter naar het prachtige eindresultaat. In de toespraak bedankte Barry verschillende mensen die hieraan hebben meegeholpen, zoals de gemeente Kaag & Braassem, CoolProfs, VRP architecten en natuurlijk de betrokken adviseurs en de lokale ondernemers. “Jullie zijn allemaal cum laude geslaagd!” Ook de samenwerking met bouwbedrijf Van der Geest wordt als zeer prettig ervaren. En, daarnaast worden de buren niet vergeten. Barry bedankte hen voor het begrip, de steun en betrokkenheid rondom de plannen.

Bijzonder moment familie Verdel

Ook de ouders van Barry worden in het zonnetje gezet. Waar zij nu nog zorgen voor de schoonmaak van de werkplekken op het Veenderveld, hebben zij helaas ‘opgezegd’ voor De School. Zijn vrouw Heidi daarentegen zal zich volledig gaan inzetten voor De School. “Ik ben blij dat je wéér voor mij hebt gekozen”, besluit Barry. Dan zijn de kinderen van Heidi en Barry aan de beurt, een bijzonder moment! Met kleine elektrische boormachines in de aanslag boren zij als eerste gaten in de oude gymzaal, op de plek waar de 27 appartementen gaan komen. Dit is zichtbaar genieten voor het viertal. Als volleerde slopers gaan zij te werk. Dan dient het volgende bijzondere moment zich aan: De vader van Barry, Leo Verdel neemt plaats in de kraan om de eerste hap te nemen uit diezelfde gymzaal. Luid applaus klinkt als de eerste brokstukken op de grond vallen. Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van de trotse vader. Conny Verdel, moeder van Barry, staat naast de kraan ook te glimmen van trots! 

Enthousiaste reacties

Na een aaneenschakeling van bijzondere momenten deze middag zijn er volop positieve reacties. Wethouder van der Wereld zei terecht: “Dank voor je vasthoudendheid, flexibiliteit en heel veel succes met de (ver)bouw en start met deze bruisende woon- en werkplek.” Ook andere aanwezigen hebben bewondering voor Barry zijn plannen. “Heel benieuwd wat het gaat worden” en “zoiets gaafs heb ik nog nooit gezien, blij dat ik hier deel van mag uitmaken”, is zomaar een greep uit de reacties deze middag. Met aansluitend een hapje en een drankje werd dit mooie moment gevierd met de genodigden. 

Verloop werkzaamheden

Onderaannemer Gebr. De Hollander gaat vanaf dit moment verder aan de slag met de sloop van de oude gymzaal en andere sloopwerkzaamheden in De School. En, na de sloop begint vanzelfsprekend de wederopbouw van de moderne Tech Campus De School door bouwbedrijf Van der Geest.