Van het schoolplein tot parkeren

Info werkzaamheden rondom het gebouw

De focus lag de afgelopen maanden op het pand zelf, maar nu het einde van de renovatie nadert wordt er druk voorbereid voor het buitenterrein. Op het buitenterrein rondom De School, zoals het schoolplein en waar de bouw van de appartementen plaatsvindt, vinden er komende tijd wat veranderingen plaats.

Voor de 27 appartementen dient een nieuw transformatorhuisje geplaatst te worden. Wij hebben ervoor gekozen om die ruimte op eigen grond beschikbaar te maken. Aan de westkant van het pand wordt achter de toneelzaal een huisje voorbereid door Liander. Verder maken we natuurlijk volop parkeerplaatsen, dat hebben we namelijk aan de gemeente beloofd bij aanvraag van de omgevingsvergunning. Tegelijkertijd weten we dat de buurt ook graag veel groen om het pand heen ziet. Die combinatie is een interessante uitdaging!

Groen in combinatie met parkeren

Er zijn rondom het pand door Slingerland landschapsarchitecten parkeerplaatsen ingetekend, met een voetpad en groenstroken. We behouden zoveel mogelijk bomen, maar er zullen er ook verwijderd óf verplaatst worden. Als het kan kiezen we voor verplaatsen, omdat ook wij graag zoveel mogelijk groen om het pand creëren. Er wordt ook nieuw groen aangelegd, zodat er een mooi evenwicht voor terugkomt.

Een écht schoolplein

Het schoolplein, bij de hoofdingang, wordt écht een schoolplein. Een koerier kan hier parkeren, maar ook een klant die slecht ter been is. Verder is er volop ruimte om een broodje te eten, elkaar te ontmoeten óf je fiets te parkeren als je niet zo lang blijft (anders parkeer je natuurlijk in de kelder).

Duurzaam laden van de auto

Naast het schoolplein, op het marktplein, realiseren wij ook parkeerplaatsen én zal de gemeente het terrein netjes indelen. Op onze plaatsen maken we acht laadpalen, welke natuurlijk primair voor onze medewerkers én bewoners zijn, maar ook door de buurt gebruikt kunnen worden. Je kunt straks afrekenen met je reguliere laadpas en zéker als de zon schijnt, is dit een zeer duurzame oplossing. Je laadt je auto dan straks met écht duurzaam opgewekt stroom, in je eigen wijk.

Het hek blijft weg

En dan natuurlijk het grote hek rondom het pand… Dát komt er niet! Wij hebben ervoor gekozen om onze parkeerplaatsen te delen met de buurt én vinden het ook niet erg als er eens iemand op ‘onze bankjes zit’. Voor ieders veiligheid wordt het terrein wel digitaal bewaakt met een flink aantal camera’s, welke uiteraard alleen zicht hebben op ons terrei